Frisør Vi Kan

Bixens historie

Endelig besluttede Søs sig for at prøve lykken som selvstændig. Hun brød op med sin tid i Hårgalleriet i Avedøre og flyttede sine magiske hænder til Valby. Jeg selv, blev hendes første elev, bare 6 måneder efter Søs startede på egne ben.

Det var en gammel herresalon Søs havde overtaget. Store tunge salonstole, sortmalet træ beklædning halvt op ad vægen, rundt i hele salonen, ja selv kondom-maskinen hang på væggen endnu. Hovedet på sømmet var dog, at der simpelthen ikke fandtes et eneste telefonstik i hele salonen.

I den første tid bar aftalebogen tydeligt præg at salonens fortid. Det var tydeligt et ældre publikum, og man var selvfølgelig ikke vant til at bestille tid. Men støt og roligt blev kunderne mere og mere blandet. Flere og flere af Søs´ ”gamle” kunder fra Avedøre/Hvidovre, begynde at dukke op, alt imens det stille rygtedes i lokalområdet, at salonen havde ændret sig.

Der var en håndvask i salonen. En stor gammel (engang hvid) porcelænsvask. Som ny elev, var det en opgave i sig selv at bikse rundt med en lidt for lang gummislange, der aldrig rykkede den vej man ville, men da samlingen mellem bruserslange og vask blev utæt, så der stod en ministråle vand skråt ud i lokalet, blev opgaven umulig – salonen var gammel og træt og de små lappeløsninger, der var nødvendige i opstartsfasen, havde udtjent deres værnepligt. Det var tid til ombygning.

Det der er så fantastisk ved at være ansat hos Søs er, at salonen er VORES. Allerede fra begyndelsen af min ansættelse som elev, blev jeg medbestemmende omkring alt. Det var vores bix, som vi altid kaldte den.

Bixen blev lukket, 4 uger og så var det sommerferie og ombygning, der fyldte kalenderen.

Det var en fantastisk forandring. Pludselig var der 3 vaske og 6 betjeningspladser. Det var den grimme ælling forvandlet til den smukkeste svane.

Det gav også mulighed for en anden planlægning. I takt med jeg blev dygtigere og med de nye pladser der var skabt, blev Bixen langsomt mere rentabel og det var tid til, at byde endnu et nyt ”medlem af familien” velkommen. En ny elev.

Jeg kan dårligt få mig selv til at trykke på de taster, der afslører hvor mange år siden det er, jeg startede i lære hos Søs, for 20 år afslører jo pludseligt hvor hurtigt tiden går.

Mona Pertho

Søs Ramskov  | Tlf.: 36 17 34 92 | vi-kan@vi-kan.dk